Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Τρομοκρατία είναι το πολιτικά ορθό newspeak. Η ποινικοποίηση της άποψης, των συμβόλων και των κοινωνικών σχέσεων. Η επιχειρηματολογία ad hominem και η απαγόρευση της υπεράσπισης του εαυτού σου. Οι καταδίκες στο όνομα της ελευθερίας και οι διακρίσεις στο όνομα της ισότητας. 

Τρομοκρατία είναι η χορηγούμενη διαστρέβλωση της αλήθειας. Η ταφή της ταυτότητας εν ζωή. Η αναθεώρηση της ιστορίας σου στο όνομα μιας παγκόσμιας ειρήνης. Η αξιολόγηση από κομισάριους καθηγητές. Η ενημέρωση από ιδεοληπτικά παπαγαλάκια. Η χρηματοδοτούμενη αντιπληροφόρηση. Τα δελτία ειδήσεων και οι κίτρινες φυλλάδες. 

Τρομοκρατία είναι τα άβατα. Είναι ο θρασύδειλος τραμπούκος γιος του βουλευτή, που τη βγάζει πάντα καθαρή. Είναι η απροκάλυπτη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων από τα παιδιά του Σόρος. Είναι οι συνελεύσεις στα πανεπιστήμια και στα εργατικά κέντρα. Είναι η βρώμα που αναδίδει ο αστικός ιστός. Είναι η διαδρομή με το λεωφορείο και η βόλτα στο πάρκο το βράδυ, όταν μένεις στην λάθος μεριά της πόλης. 

Τρομοκρατία είναι ο νέος λογαριασμός που φέρνει ο ταχυδρόμος. Είναι η προθεσμία για τη ρύθμιση. Είναι το ενοίκιο που τρέχει και τα δίδακτρα των παιδιών. Είναι να ψάχνεις απεγνωσμένα για δουλειά. Είναι να χάνεις τη δουλειά σου. Είναι να αντιλαμβάνεσαι ότι το σπίτι σου ανήκει στην τράπεζα. Είναι η σκέψη του πώς θα ζήσεις την οικογένειά σου. 

Τρομοκρατία είναι να σου κλέβουν την πατρίδα, το σπίτι, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια, την τιμή, μπροστά στα μάτια σου και να σε κατακρίνουν επειδή αντιδράς. 

Οι πιο επικίνδυνοι τρομοκράτες είναι στο payroll της διαπλοκής και σου κουνάνε το δάκτυλο επιτιμητικά. Κλείσε τον δέκτη και πέτα τους στα σκουπίδια. 

Εδώ είναι η πατρίδα μου. Σιγά μην κάνω πίσω! 

* Η τρομοκρατία (αγγλ. terrorism), εκ του τρόμος + κράτος, αν και δεν υπάρχει διεθνώς συμφωνημένος ορισμός, γενικά αποτελεί τη “συστηματική” χρήση, ή την απειλή χρήσης, βίας που συμβαίνει πάντα ως αντίδραση, ή άσκηση πίεσης, από οργανωμένες ομάδες με πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα ιδεολογικά κίνητρα (ως υπόβαθρο/βάση) αλλά ακόμη και από ολόκληρους κρατικούς μηχανισμούς, εναντίον ατόμων, ομάδων ή περιουσιών, με απώτερο στόχο τις κυβερνήσεις από τις οποίες προσδοκούν κάποια αντίστοιχα (των κινήτρων) οφέλη/κέρδη. Η κάθε πράξη επ' αυτού χαρακτηρίζεται τρομοκρατική πράξη και οι επιχειρούντες αυτήν τρομοκράτες. 

από τη συντακτική ομάδα

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -