Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Από την εποχή του Τιτανικού, κανένα άλλο πλοίο δεν έχει γίνει σημείο αναφοράς όπως το C – Star. Είναι ίσως το μοναδικό πλοίο στον κόσμο με το δικό του hashtag (#DefendEurope). Το κατεστημένο ήθελε να εμποδίσει με κάθε μέσο την άφιξη του πλοίου στη θαλάσσια ζώνη μπροστά από την Λιβύη και είναι απολύτως κατανοητό αυτό, αν αναλογιστούμε τα συμφέρονται που παίζονται. Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από νέους Ευρωπαίους Ταυτοτιστές, με σχέδιο να τερματίσουν τις επιχειρήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με τη διακίνηση λαθρομεταναστών. Συμμετείχα από την αρχή αυτού του εγχειρήματος και ό,τι έχω βιώσει είναι πέρα από κάθε προσδοκία. 

Όταν κάναμε την πρώτη προσπάθεια ενάντια στην παραφροσύνη της διακίνησης ανθρώπων, τον περασμένο Μάιο στην Κατάνια της Σικελίας, δεν είχαμε ιδέα τι θα ακολουθούσε. Με ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος παρεμποδίσαμε την πορεία του τεράστιου πλοίου Aquarius της ΜΚΟ SOS Mediterraneé, με στόχο να δημοσιοποιήσουμε τη διαμαρτυρία μας. Μια διαμαρτυρία ενάντια σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, επειδή όλοι - πραγματικά όλοι! - γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Μεσόγειο. Οι γερμανικές ΜΚΟ συγκεντρώνουν μετανάστες στις ακτές της Λιβύης και τους μεταφέρουν στην Ιταλία, εκτελώντας το έργο των κακοποιών και αγνοώντας επιδεικτικά τους νόμους, ενώ οι κυβερνήσεις της Ευρώπης σιωπούν εκκωφαντικά. 

Η αποστολή #DefendEurope 

Για να καλύψουμε το υψηλό κόστος της επιχείρησης στην Κατάνια κάναμε μια έκκληση για δωρεές με την υπόσχεση ότι "θα επιστρέψουμε"! Όπως αναμενόταν, η δράση αυτή έσκασε σαν μια πραγματική βόμβα: Η κίνησή μας αναφέρθηκε σε όλο τον κόσμο. Δεκάδες εθελοντές ήρθαν σε επαφή μαζί μας και χιλιάδες άνθρωποι μας έδωσαν δωρεές. Ταυτόχρονα, αναδιαμορφώσαμε το σχέδιό μας. Θελήσαμε να φτάσουμε στην ακτή της Λιβύης με ένα πλοίο και να ενημερώσουμε το κοινό για αυτή την παράλογη κατάσταση. Είναι απαραίτητο να εκθέσουμε τα ψέματα αυτών των "διασωστικών ΜΚΟ" και να αναγκάσουμε τους πολιτικούς να δράσουν. 

Για να επιτευχθεί αυτό, το C-Star έχει στόχο να καταγράψει τις δραστηριότητες των ΜΚΟ και να καταστρέψει τα εγκαταλελειμμένα φουσκωτά σκάφη που χρησιμοποιούν οι διακινητές ανθρώπων. Οι ΜΚΟ δεν τα καταστρέφουν, παρόλο που είναι υποχρεωμένες να το κάνουν. Αντ 'αυτού, οι λαθρεμπόροι έρχονται τη νύχτα, παραλαμβάνουν τα σκάφη και τα χρησιμοποιούν ξανά. Σε αντίθεση με τις ΜΚΟ, η δράση μας είναι πλήρως σύμφωνη με τις νομικές απαιτήσεις. Και βεβαίως, αν ένα σκάφος μεταναστών κινδυνεύει πραγματικά, θα διασώσουμε τους μετανάστες. Ωστόσο, αντί να τους φέρνουμε στην Ευρώπη με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους μεταφέρουμε στο πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι της Αφρικής. 

Το σύστημα ξεκινά την εκστρατεία κηλίδωσης 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εκστρατεία #DefendEurope είναι μια μαχαιριά στην καρδιά του συστήματος. Μόνο η ανακοίνωση της αποστολής μας έδωσε το έναυσμα για να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα για τα γεγονότα στη Μεσόγειο. Με αυτή την ενέργειά μας έχουμε θέσει τους κερδοσκόπους από την λαθρομετανάστευση σε κατάσταση πλήρους πανικού, καθώς απειλούμε να εκθέσουμε το ψεύτικο αφήγημά τους. 

Κατευθείαν, λοιπόν, αυτές οι οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στην διακήρυξη πολέμου από μεριάς μας. Πίσω από το σύνθημα “Ελπίδα, όχι Μίσος” κρύβεται μία οικονομικά ισχυρή πλατφόρμα οργανώσεων, με επιρροή σε υψηλά κλιμάκια και καλή διασύνδεση, η οποία μάχεται για το άνοιγμα των συνόρων και την καταδίκη των πατριωτών. Μεταξύ άλλων, η χρηματοδότησή της προέρχεται από το ίδρυμα “Open Society” του Τζορτζ Σόρος. 

Επίσης, αρκετές “κόκκινες” και “πράσινες” οργανώσεις προσπάθησαν να σταματήσουν την αποστολή μας. Για μια ακόμη φορά, έγιναν εμφανείς οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας με τα μεγάλα ΜΜΕ. Οι ΜΚΟ δημιούργησαν την ψεύτικη ιστορία ότι πηγαίνουμε εκεί για να “πνίξουμε τους ανθρώπους” και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη συνέχεια διέδωσαν την ιστορία χωρίς αμφισβήτηση. Όταν δημοσιεύθηκαν οι εκθέσεις των ΜΜΕ, λειτουργούσαν ως “σοβαρή” βάση για την περαιτέρω καταδίκη μας από “ουδέτερους” οργανισμούς. 

Οι τράπεζες στο πλευρό των λαθροδιακινητών και των ΜΚΟ 

Η βρώμικη εκστρατεία συνεχίστηκε σε αδιανόητα επίπεδα. Αφού λάβαμε 65.000 ευρώ με τη μορφή μικρών δωρεών μέσα σε δύο εβδομάδες, προσπάθησαν να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητά μας να λαμβάνουμε δωρεές. Καταρχάς, η PayPal μπλόκαρε όλους τους λογαριασμούς του Κινήματος της Ταυτότητας. Όχι μόνο τον συγκεκριμένο λογαριασμό για τις δωρεές, αλλά όλους. Και το συγκλονιστικότερο είναι ότι πάγωσαν ακόμα και ιδιωτικούς ή επιχειρηματικούς λογαριασμούς ανθρώπων που συνδέονται με το κίνημά μας.

Σε δεύτερο επίπεδο, πάγωσαν όλους τους λογαριασμούς μας στην Αυστρία και στη Γερμανία, στις τράπεζες Erste Bank και Sparkasse. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσα προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης δημιουργήθηκαν. Είμαι βέβαιος ότι οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός θα κατέρρεε σ' αυτή τη φάση και θα είχε παραιτηθεί από το εγχείρημα. Μπορεί να είχε διαλυθεί ακόμη και εντελώς, διότι στην Αυστρία δεν έχουμε πλέον πρόσβαση σε κανένα τραπεζικό λογαριασμό οπουδήποτε. Φανταστείτε: Αν και είμαστε νόμιμη οργάνωση και δεν επιδιώκουμε ούτε σχεδιάζουμε εγκληματικές δραστηριότητες, στην Αυστρία δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τις δραστηριότητές μας επειδή είμαστε πατριώτες.

Εν τω μεταξύ, ο πάροχος στο διαδίκτυο “Domainfactory” κατήγγειλε τη σύμβασή μας, αν και στην παρουσία μας στο διαδίκτυο δεν βρέθηκε τίποτα ποινικό ή κατακριτέο, μετά από ενδελεχή έλεγχο. Όσο για την πλατφόρμα δωρεάς Patreon, μπλόκαρε όχι μόνο τον λογαριασμό του Martin Sellner και τον δικό μου, αλλά και της Καναδής δημοσιογράφου Lauren Southern, επειδή αναφέρθηκε θετικά στην αποστολή μας. Η πλατφόρμα “Ελπίδα, όχι Μίσος” καυχιόταν για εβδομάδες γι' αυτή της την παρέμβαση.

Φύγαμε για Ιταλία 

Παρά αυτά τα τεράστια εμπόδια, μπορέσαμε να συλλέξουμε δωρεές ύψους 65.000 ευρώ σε μόλις δύο εβδομάδες. Πόσα χιλιάδες ευρώ επεστράφησαν πίσω σε δωρητές από την PayPal και τις τράπεζες, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Αυτά που μαζέψαμε, όμως, ήταν σίγουρα αρκετά για να σχεδιάσουμε τα πρώτα συγκεκριμένα βήματα. Επίσης, μια Δεξιά πλατφόρμα συλλογής κεφαλαίων από την Αμερική μάς έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την έκκληση για δωρεές. Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 2000 άνθρωποι και μαζέψαμε πάνω από 170.000 δολάρια για τον σκοπό μας. 

Η αποστολή μας ήταν έτοιμη να ξεκινήσει. Ναυλώσαμε το πλοίο C – Star από τη διώρυγα του Σουέζ και ξεκινήσαμε - μία ομάδα Ταυτοτιστών από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία - για την Σικελία, απ' όπου θα παραλαμβάναμε το πλοίο. 

Από το αεροδρόμιο, όμως, αντιληφθήκαμε ότι μας παρακολουθούσαν. Η ιταλική αστυνομία ανέθεσε σε μία δύναμη δέκα ανδρών την παρακολούθησή μας καθημερινώς. Αντί να ελέγχει τα σύνορα, η ιταλική αστυνομία προτιμά να ελέγχει τους ευρωπαίους πολίτες. Ο δήμαρχος της Κατάνια, Enzo Bianco, ανακοίνωσε επίσης ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του C – Star. Ο ίδιος δήμαρχος ο οποίος, προφανώς, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη λαθραία άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών. 

Ακόμα και στο ιταλικό κοινοβούλιο, τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν ότι πρέπει να απαγορευτεί η αποστολή #DefendEurope. Στην Ισπανία, μάλιστα, απείλησαν ότι θα μας συλλάβουν ως πειρατές εάν εισχωρούσαμε στην επικράτεια. Υπήρχε, επίσης, μεγάλος κίνδυνος να μας κατασχέσουν το υλικό για δήθεν έλεγχο, ώστε να ματαιώσουν την αποστολή μας. Έτσι, λοιπόν, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πολλές φορές τόπο διαμονής και να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τον έλεγχο της αστυνομίας για να διατηρήσουμε το υλικό μας ασφαλές. 

Στη διώρυγα του Σουέζ 

Στη διώρυγα του Σουέζ, οι αντίπαλοί μας διέδωσαν φήμες ότι το πλοίο θα μεταφέρει Ουκρανούς μισθοφόρους και όπλα. Μάλιστα, εκτός από τις αιγυπτιακές αρχές, ενημέρωσαν και όλα τα λιμάνια κατά μήκος της διαδρομής μας. Ως αποτέλεσμα, το C – Star αντιμετώπισε απαγορεύσεις ελλιμενισμού σε αρκετά λιμάνια και καταστολή στα υπόλοιπα. 

Σε ένα λιμάνι, το πλοίο πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από ένοπλες λιμενικές δυνάμεις με το δάχτυλο στην σκανδάλη! Για τα καύσιμα, έπρεπε να πληρώσουμε αρκετά πάνω από την τιμή της αγοράς, διότι αρκετοί έμποροι καυσίμων γνώριζαν για τις απαγορεύσεις και ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα ήταν επίσης το ότι δεν είχαμε έγκριση από το λιμενικό των χωρών της Ε.Ε. κι έτσι οι αρχές της Αιγύπτου αρνούνταν να επιτρέψουν τη συνέχιση του ταξιδιού. Για ένα χρονικό διάστημα όλα έδειχναν ότι δεν θα τα καταφέρναμε. 

Τα μαζεύουμε 

Οι ημέρες στην Κατάνια ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Στη συνέχεια, σαν από θαύμα, ένα λιμάνι στη Βόρεια Κύπρο (το οποίο είναι υπό τουρκική κατοχή – σημ. μτφρ. Αναφέρεται σαφώς μέσα στο κείμενο) επιβεβαίωσε το αίτημά μας για αποβίβαση και έτσι επετράπη στο πλοίο να περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ! Επειδή η Σικελία ήταν ούτως ή άλλως αφιλόξενη, μαζέψαμε τις βαλίτσες και επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο για να βρούμε το C - Star στην Κύπρο. 

Προσπαθήσαμε να φύγουμε από την Ιταλία απαρατήρητοι, σε ομάδες. Βέβαια, στο αεροδρόμιο, η ιταλική αστυνομία μας περίμενε, αν και φαινόταν ανακουφισμένη από το γεγονός ότι η πολιτική πίεση δεν ήταν πλέον πάνω της. Τουλάχιστον όταν είναι εναντίον πατριωτών, η διεθνής επικοινωνία φαίνεται να λειτουργεί καλά, διότι μόλις φτάσαμε στην Κύπρο είχαμε ένα καλωσόρισμα από την τοπική αστυνομία. 

Στο αεροδρόμιο, μας κράτησαν για πέντε ώρες και έψαξαν εξονυχιστικά τα πράγματά μας. Ευτυχώς, δύο Ταυτοτιστές είχαν ήδη ταξιδέψει με αυτοκίνητο, μαζί με το σημαντικότερο υλικό, για την Ελλάδα, ώστε να ταξιδέψουν από εκεί στην Κύπρο και ως εκ τούτου το υλικό ήταν ακόμα ασφαλές. Η εικοσιτετράωρη παρακολούθηση από την αστυνομία, βέβαια, συνέχισε να ισχύει. 

Στην Αγία Νάπα 

Ο πρώτος μας στόχος ήταν να απαλλαγούμε από την αστυνομία. Τί σημασία θα είχε να ενεργούσαμε απόλυτα νόμιμα εάν είχαν κατασχέσει το υλικό μας και το κρατούσαν για μήνες μέχρι να αποφανθούν επίσημα ότι είμαστε εντάξει; Στη σχετική ερώτησή μας, κατά τον έλεγχο αποσκευών, απάντησαν μόνο με σιωπή. Όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Κύπρο. 

Συνεχίσαμε, λοιπόν, στην πόλη της Αγίας Νάπας, μεταμφιεσμένοι ως τουρίστες. Ποτέ δεν είχα ακούσει για αυτή την πόλη και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει τέτοιο μέρος. Ενώ οι Βρετανοί, οι Ρώσοι και οι Σκανδιναβοί διασκέδαζαν μέχρι τελικής πτώσεως και η ηχορύπανση ταλαιπωρούσε τα αυτιά μας, εμείς καθίσαμε στα δωμάτιά μας και προετοιμαστήκαμε για τη συνέχεια. 

Παρά τρίχα στην Αμμόχωστο 

Τελικά, το πλοίο μας έφτασε. Για άλλη μια φορά, μαζέψαμε τις βαλίτσες μας, πήραμε ταξί και φτάσαμε στο λιμάνι της Αμμοχώστου. Εκεί, περιμέναμε μέσα στον καύσωνα στο ξενοδοχείο, λίγα μέτρα από το λιμάνι. Το μήνυμα που περιμέναμε, όμως, δεν έφτασε. 

Αντ' αυτού, μαθαίνουμε πως οι δημοσιογράφοι είναι στο λιμάνι. Για ακόμη μια φορά το πλοίο ελέγχεται για όπλα, αλλά και για ναρκωτικά αυτή τη φορά, με ειδικούς σκύλους. Επίσης, ένα εκπαιδευτικό πλήρωμα από την Σρι Λάνκα, το οποίο θα έπρεπε να είχε αποβιβαστεί στην Αίγυπτο, υπήρχε ακόμη πάνω στο πλοίο. Η όλη διαδικασία συνεχίστηκε για αρκετές ώρες και ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν τα τοπικά διοικητικά όργανα διαπιστώσουν ότι ήμασταν στην περιοχή. 

Έτσι, επιστρέψαμε στην Αγία Νάπα μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ελπίζοντας ότι θα ήταν μόνο για λίγες ώρες. Γι' αυτόν τον λόγο αφήσαμε στο ξενοδοχείο τα πράγματά μας, για να μην χρειαστεί να τα ξαναπεράσουμε από τα σύνορα. Πίσω στην Αγία Νάπα η μέρα πέρασε γρήγορα και το επόμενο πρωί πήραμε το μήνυμα ότι ολόκληρο το πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου και του πλοιοκτήτη, ήταν στην φυλακή! 

Μηχανορραφίες των ΜΚΟ 

Μετά από τα περιστατικά στη διώρυγα του Σουέζ, δεν πίστευα πραγματικά ότι κάτι θα μπορούσε να με συγκλονίσει, αλλά υποτίμησα τις μηχανορραφίες των ΜΚΟ. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου μάς διαβεβαίωσε ότι ήταν ήδη στο δρόμο του προς το αεροδρόμιο με το πλήρωμα από την Σρι Λάνκα - συνολικά είκοσι άνδρες με διαβατήρια και βιβλία ναυτικών. 

Στο αεροδρόμιο, όμως, ορισμένες ΜΚΟ πλησίασαν το πλήρωμα και τους προσέφεραν χρήματα, διαμονή και φαγητό, ώστε να ζητήσουν άσυλο. Δεκαπέντε από αυτούς απέρριψαν την προσφορά, πέντε όμως την δέχτηκαν και εκτόξευσαν κατηγορίες εναντίον του πληρώματος. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρο το πλήρωμα κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές για δύο ημέρες, ώστε να ερευνηθούν οι ανυπόστατες κατηγορίες. 

Το γνωστό πρόβλημα με τα λιμάνια 

Παρόλα αυτά, οι οιωνοί ποτέ δεν ήταν πιο ευνοϊκοί. Όλη η εβδομάδα ήταν σαν τρενάκι του λούνα παρκ, με τα θετικά και τα αρνητικά της. Όμως, τώρα το C – Star είχε γεμίσει με καύσιμα και ήταν έτοιμο. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε λιμάνι να μας δεχτεί για να επιβιβαστούμε. Επίσης, το C-Star έπρεπε να εγκαταλείψει το λιμάνι στην Αμμόχωστο επειδή οι αρχές φοβήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε διεθνή ύδατα. Αυτό απαιτεί όχι μόνο άδειες, αλλά και πλοίο μεταφοράς. 

Αφού βρήκαμε μία μικρή μηχανοκίνητη λέμβο να μας μεταφέρει, αντιμετωπίσαμε την πιο επικίνδυνη μεταφορά πληρώματος και υλικού, με τα κύματα να φτάνουν τα τρία μέτρα. Μετά, όμως, από μία Οδύσσεια δύο εβδομάδων, δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα καταφέρουμε. Ναι, η αποστολή #DefendEurope ήταν έτοιμη να ξεκινήσει! 

#DefendEurope – Ήδη επιτυχημένη! 

Οι ακυρώσεις από την PayPal, οι τράπεζες, η απειλή που να αντιμετωπιστούμε ως πειρατές, οι απαγορεύσεις ελλιμενισμού στα λιμάνια της ΕΕ, τα προβλήματα στο κανάλι του Σουέζ, η ολοκληρωτική επιτήρηση από την αστυνομία και τελικά η κράτηση του πληρώματός μας, αποτελούν ορισμένα από τα στιγμιότυπα της αποστολής #DefendEurope. 

Εάν η αποστολή μας τελείωνε τώρα, θα είχε καταφέρει ήδη τρεις μεγάλες επιτυχίες: 

Πρώτον, στριμώξαμε για τα καλά το σύστημα που εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα για την καταπίεση των πατριωτών και τους δείξαμε ότι υπάρχει ένα νεανικό κίνημα στην Ευρώπη που δεν μπορεί να αποθαρρυνθεί. Αυτή η πατριωτική νεολαία από όλη την Ευρώπη είναι το Κίνημα της Ταυτότητας! 

Δεύτερον, δείξαμε ότι το σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τον ανεξάρτητο έλεγχο των γεγονότων στη Μεσόγειο Θάλασσα. Μόνο κάποιος που έχει κάτι να κρύψει θα προσπαθούσε με τόση λύσσα να μας σταματήσει. Η αποστολή #DefendEurope είναι απαραίτητη, ακριβώς επειδή η αντίσταση εναντίον της είναι τόσο μεγάλη. 

Τρίτον, είναι σημαντικό να επιστήσουμε την προσοχή της κοινής γνώμης στα προβλήματα στη Μεσόγειο και να δείξουμε ότι υπάρχει δημόσια κριτική για αυτά. Για πολλές ημέρες η #DefendEurope μονοπωλούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άρθρα γράφτηκαν για εμάς. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γράψουν την αλήθεια, αλλά μπορούμε να τα αναγκάσουμε να ψεύδονται με ακόμα χειρότερο και προφανή τρόπο. 

Η αποστολή #DefendEurope ξεκινά! 

Από την Κύπρο, το C-Star ξεκίνησε και συνεχίζει τώρα προς την ακτή της Λιβύης. Η αποστολή μόλις ξεκίνησε και όμως είναι ήδη σαφές ότι αυτή είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εκστρατείες όλων των εποχών.

*Ο Patrick Lenart είναι ένας από τους ηγέτες του Κινήματος της Ταυτότητας στην Αυστρία
Μετάφραση/απόδοση, για το Ιδεάπολις, της Ε. Π.

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -