Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Τις ημέρες αυτές δεν μπορεί παρά να ‘χει την τιμητική του ο Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ, με την απαράδεκτη δήλωσή του περί “στραβής” για τη δολοφονία του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι. Επειδή η ηθική ανωτερότητα, η συγκρότηση του χαρακτήρα αλλά και οι αξίες ελέγχονται μόνο στις “στραβές” και όχι όταν τυρβάζει κανείς ανέμελος στα υπουργικά ή βουλευτικά έδρανα, του ευχόμαστε να του τύχει κι αυτού καμιά στραβή μήπως και νιώσει. 

Από ‘κει και πέρα, τα κίνητρα της δηλώσεως αυτής διαπιστώνονται εύκολα: Η ιδεοληπτική αντίληψη της εν Ελλάδι αριστεράς περί στηρίξεως – ηθικής και υλικής - όλων των κοινωνικών ομάδων που, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, βυσσοδομούν εναντίον των Ελλήνων. Σύμφωνα μ’ αυτή την αντίληψη, η αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρσεως της εγκληματικότητας θα προέλθει, βεβαίως, από την παράδοση περαιτέρω προνομίων στους θύτες – βλέπε και “ευπαθείς κοινωνικά ομάδες”. Τι πιο λογικό, άλλωστε; 

Θέμα του παρόντος, όμως, είναι άλλο και αφορμή γι’ αυτό είναι η δήλωση Μπαλάφα. Ένα πρώτο συμπέρασμα που δύναται να εξαχθεί είναι πως οι αριστεροί σύντροφοι προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Δεν έχει σημασία τι ξεδιάντροπο και αντίθετο σε κάθε λογική είπε ή έπραξε κανείς, αυτό δεν θα καταδικασθεί ή και θα υποστηριχθεί με ζέση από άλλους συντρόφους (αναλόγως προφανώς της βλακείας που χαρακτηρίζει κάθε δήλωση ή πράξη). Με αυτές τις πρακτικές έχουν καταφέρει μία ιδιότυπη και πρακτική ασυλία για τους ίδιους και τους συντρόφους τους αφ’ ενός, αφ’ ετέρου κάθε δήλωση, όσο εξωπραγματική και αν ακούγεται, να χρειάζεται να συζητηθεί μέρες επί ημερών, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της παραχρήμα απορρίψεώς της. 

Το βασικό συμπέρασμα του παρόντος εξάγεται από τη συμπληρωματική δήλωση Μπαλάφα, στην οποία λίγο - πολύ υποστηρίζει την προηγουμένη δήλωσή του. Στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας, προερχόμενο κατά κύριο λόγο από την πάσης φύσεως αριστερά, του οποίου η κοσμοθεωρία αλλά και ο τρόπος ζωής συνοψίζονται σε ό,τι πιο αποδομητικό για την κοινωνική συμβίωση, όπως την γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, και σε ό,τι αντίθετο με την κοινή λογική. Δυστυχώς, αυτό το κομμάτι της κοινωνίας απαρτίζεται – μεταξύ άλλων - και από καθηγητές πανεπιστημίων (δηλαδή από τους διαμορφωτές της ελίτ της κάθε χώρας, τουλάχιστον στη θεωρία), οι οποίοι είτε απλά λειτουργούν επί πληρωμή είτε υποστηρίζουν οποιαδήποτε καινούργια ιδέα απλώς και μόνο γιατί είναι μοντέρνα, όπως σημείωνε ο Γ. Λε Μπον. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε πολλά παραδείγματα για καινοφανείς ιδέες και πρακτικές που οδηγούν νομοτελειακά στην πλήρη σήψη, οπότε θεωρώ αλυσιτελές να μιάνω το κείμενο με περιστατικά και παραδείγματα. 

Τα ελατήρια αυτών των ανθρώπων είναι ξεκάθαρα: Η υλική ακμή της Δύσεως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό, η οποία είναι μια οικογένεια λευκών όπου ο πατέρας εργάζεται και η μητέρα ίσως εργάζεται αλλά κυρίως είναι επιφορτισμένη με την ανατροφή των παιδιών τα οποία φοιτούν σε κάποιο σχολείο. Όλη η δήθεν κοινωνική πρόοδος στοχεύει στη βίαια μεταβολή του προτύπου αυτού. Η οικογένεια, κύριος στόχος αυτών των επιθέσεων, από κύτταρο της κοινωνίας και θεματοφύλακας παραδόσεων και αξιών μετατρέπεται σταδιακά σε μια δυνατότητα επιλογής γι’ αυτούς που μπορούν ν’ ανθέξουν το οικονομικό βάρος. 

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, είναι γνωστό ότι η βάση του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς είναι η διαστρέβλωση και παραχάραξη της ιστορίας, όπου εμφανίζονται ως ήρωες τύποι όπως ο Βελουχιώτης ή ο Ζαχαριάδης. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις παλινωδίες της και με τους αστέρες τύπου Μπαλάφα, Πολάκη, Φωτίου και λοιπούς, έχει ξεβρακωθεί από αυτό το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα προ πολλού. Αν η μάχη για το “παρελθόν” έχει χαθεί, ας μην τους επιτρέψουμε να βιάσουν το μέλλον μας και να μας βυθίσουν στον στραβό γιαλό της ιδεοληψίας τους. 

του Θ. Σ.

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -