Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Όποιος γυμνάζεται, κατανοεί τον εξής απλό μηχανισμό, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η μυϊκή ανάπτυξη (η οποία αποτελεί τον στόχο, οπότε και ό,τι την μεγιστοποιεί είναι προς το συμφέρον μας): 

Μέσω της άρσης βαρών και των ασκήσεων, προκαλούνται μικροτραυματισμοί στους μύες, τους οποίους το σώμα καλείται να επουλώσει. Για να το πράξει αυτό απαιτείται ο αναβολισμός, μέσω του οποίου τα θρεπτικά συστατικά τα οποία προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων, συνθέτονται σε πολυπλοκότερες μορφές (μακρομόρια). Η διαδικασία αυτή απαιτεί ενέργεια, δηλαδή θερμίδες, δηλαδή τροφή. Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία, δηλαδή αυτήν της εκγύμνασης, της προγραμματισμένης διατροφής (προσλαμβάνοντας θερμίδες παραπάνω από αυτές που δαπανώνται) και του προγραμματισμένου ύπνου, επιτυγχάνεται η πολυπόθητη μυϊκή υπερτροφία. 

Ο καταβολισμός, η διάσπαση δηλαδή των μακρομορίων σε απλούστερες μορφές, έχει ως αποτελέσμα το ακριβώς αντίθετο. Κάποιος ο οποίος δεν τρέφεται σωστά, ή διάγει ύπνο χαμηλής ποιότητος, μπαίνει στην φάση του καταβολισμού. Δαπανά το ίδιο του το σώμα για να κινείται. 

Συνεπώς, γεννάται το ερώτημα: Ποιός δεν θα ήθελε να επιτύχει την μυϊκή υπερτροφία, όταν η εναλλακτική είναι η μυϊκή κατάπτωση; Σχεδόν όλοι θα επέλεγαν το πρώτο. 

Πλέον, όμως, θεωρείται προχώ να επιθυμείς την αδυναμία και την παρακμή. Έτσι, μην τυχόν και κάποιος μιλήσει για μια Ελλάδα ακμαία και σφρίγουσα, αυτομάτως κατηγορείται ωσάν να ήταν ο χείριστος εγκληματίας, ο οποίος επιθυμεί να σπείρει τον όλεθρο. Κατ' αντιδιαστολή, όποιος διακηρύσσει μια μικρή Ελλάδα, παρία και πόρνη για τις ορέξεις του οποιουδήποτε (το πολυτελείας αμφισβητείται), αυτομάτως θεωρείται "οραματιστής" - σαφέστατα προοδευτικός - τον οποίο η "ηλίθια" και "αμόρφωτη" πλεμπαριά αδυνατεί να κατανοήσει. 

Ο υπέρμαχος ενός αναβολικού έθνους, αναγνωρίζει ότι δεν υφίσταται στασιμότητα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Το να έπραττε κατ' αυτόν τον τρόπο, θα σήμαινε πώς θα επιζητούσε τον θάνατο. Αναγνωρίζει ότι πρέπει να κινηθεί, οπωσδήποτε, προς κάποια κατεύθυνση. Επιλέγει τον δρόμο εκείνο, τον δύσβατο και τον κοπιώδη, ο οποίος θα οδηγήσει τον οργανισμό εκείνο, του οποίου αποτελεί ζωτικό του κύτταρο, στην επιβίωση και στην επέκταση, καθώς η επιβίωσή του ταυτίζεται και με την δικιά του. Άλλωστε, η ζωή αποτελεί μια μορφή αγώνα. Αυτό εξηγεί και το γεγονός γιατί μεγάλο μέρος των εθνικά σκεπτόμενων αθλείται και γυμνάζεται - και αντιστρόφως. 

Οι καταβολιστές των εθνών, από την άλλη, αναπαράγουν ένα αφήγημα το οποίο υπόσχεται τα πάντα, άνευ κόπου. Εγγυώνται, όπως οι διαφημίσεις του τηλεμάρκετινγκ, six-pack με το να κάθεσαι στον καναπέ. Φλυαρούν και εκτοξεύουν ασυναρτησίες περί γερού "κορμού", με κοιλιακούς που θα ζήλευε και ένας σωματοδομιστής. Ο σωματοδομιστής, όμως, που αναγνωρίζει το απολύτως βασικό, το οποίο υπακούει στον κανόνα "blood in, blood out" (προσφέρεις κάτι στον βωμό της δυνάμεως, τον ιδρώτα και το αίμα σου, για να σου επιστραφεί) γελάει με τις ανωτέρω φαιδρότητες. 

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να περιμένουμε κάτι άλλο από τους εθνοκαταβολιστές. "They don't even deadlift", όπως είπε και ο Τάλεμπ, το οποίο αποκτά βαρύνουσα σημασία, ακριβώς επειδή τίποτα δεν σε φέρνει σε πιο άμεση επαφή με την πραγματικότητα από την εκγύμναση του ίδιου σου του σώματος. Είναι αυτή η συνιστώσα του πόνου και του μόχθου, η οποία συντροφεύει την γυμναστική, μεταφέροντας ένα αληθινό μύνημα πέρα από ωραιοποιήσεις. Συν τοις άλλοις, η σωματική εκγύμναση αποτελεί μια σύνοψη του modus operandi του κόσμου. 

Τί είναι καλό λοιπόν; Ό,τι επεκτείνει το έθνος. Τί είναι κακό; Ό,τι το μειώνει. Ποιός λέει την αλήθεια και επιθυμεί το ωραίο για τους ικανούς; Ο Ηρακλής, ο Αχιλλεύς και όλα τα υγιή και άλκιμα ηρωϊκά πρότυπα της Κλασσικής Αρχαιότητος. Ποιός ψεύδεται και επιθυμεί ασχήμια για όλους εξίσου; Οι εθνοκαταβολιστές και οι πάσης φύσεως cuckοί άνθρωποι. 

του Ι. Κ.

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -