Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016


Αντιπροσωπεία του Κύκλου Ιδεάπολις επισκέφθηκε την Στέγη Αστέγων που λειτουργεί στον Βοτανικό (Ιερά Οδός 114). Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να ενημερωθούμε διεξοδικά για την πρωτοβουλία και να δηλώσουμε εμπράκτως - ηθικώς και υλικώς - την στήριξή μας. 

Η υποδοχή και η φιλοξενία υπήρξε υποδειγματική. Είχαμε την τιμή να ξεναγηθούμε στον χώρο από τον επικεφαλής των εφέδρων πολιτών-οπλιτών, κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Στην 16 στρεμμάτων έκταση που περιλαμβάνει διάφορα κτίρια είδαμε εθελοντές να πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού και βελτίωσης του χώρου, να συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για τους άστεγους και γενικά διαπιστώσαμε ότι επικρατούσε ένα πνεύμα ενσυνείδητης πειθαρχίας. 

Ενημερωθήκαμε για τα άμεσα σχέδια που έχουν οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που διαθέτει όραμα για το μέλλον. Για ευνόητους λόγους δεν θα επεκταθούμε στο ζήτημα αυτό, πάντως θεωρούμε ότι σύντομα θα βρεθούμε προ ευχάριστων εκπλήξεων. Οι άστεγοι Έλληνες θα αποκτήσουν έναν αξιοπρεπή και ευχάριστο χώρο διαμονής. 

Οι οικοδεσπότες μας επέτρεψαν να τραβήξουμε φωτογραφίες του χώρου στην παρούσα κατάσταση - τις οποίες σας παρουσιάζουμε - και μας κάλεσαν να τον ξαναεπισκεφθούμε στο σύντομο μέλλον για να διαπιστώσουμε την πρόοδο των εργασιών. 

Από την συζήτηση προέκυψε και η ανησυχία τους για διάφορα ανακριβή ή ψευδή δημοσιεύματα από άτομα που δεν σχετίζονται με την πρωτοβουλία “Βοτανικός- Στέγη Αστέγων”, όπως και για τις προσπάθειες “καπελώματος” της κίνησης. Γι’ αυτό οι επικεφαλής επαναλαμβάνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι προς το παρόν όποιος θέλει να ενημερώνεται επίσημα για το εγχείρημά τους, θα πρέπει να επισκέπτεται αποκλειστικά την σελίδα τους στο facebook με την επωνυμία “Βοτανικός- Στέγη Αστέγων”

Πριν αποχωρήσουμε παραδώσαμε στους επικεφαλής τη μικρή συμβολική υλική βοήθειά μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το άμεσο μέλλον. Μετά από αυτή την επίσκεψη δεν μπορούμε παρά να προτρέψουμε τους φίλους της κίνησής μας αλλά και όλους τους Έλληνες να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν την προσπάθεια, ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων της Στέγης Αστέγων.

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -