Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Το τελευταίο διάστημα στην εγχώρια επικαιρότητα κυριαρχούν δύο θέματα. Το ένα θέμα είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θέλει να περάσει από τη βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις των δανειστών και το άλλο είναι η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και ταυτοποίησης (Hot spots) των “προσφύγων”, όπως η πολιτική ορθότητα επιβάλλει να αποκαλούμε εξ ολοκλήρου όλους τους λαθρομετανάστες, σε διάφορα σημεία της χώρας, ικανοποιώντας αυτή τη φορά η κυβέρνηση της απαιτήσεις των ευρωπαϊκών κρατών που είναι μέλη στη συνθήκη Σένγκεν. Σε πρώτη ανάγνωση δείχνουν δύο διαφορετικά θέματα, που όμως η αντιμετώπισή τους από την ελληνική κοινωνία ομοιάζει και καταδεικνύει και την παθογένεια αυτής. 

Όσον αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με δυναμικές κινητοποιήσεις κυρίως δύο επαγγελματικών τάξεων, τους επιστημονικούς φορείς και τους αγρότες. Ο πραγματικός της αντίπαλος βέβαια είναι τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να κερδίσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες που κέρδισε, αφού σίγουρα το επιτελείο της ήξερε ότι μετά την συμφωνία της 12ης Ιουλίου τα περιθώρια για παροχές και οικονομικές ελαφρύνσεις είχαν εξαφανιστεί. Άσχετα βέβαια από το είδος και το μέγεθος του ψέματος που μπορεί ο κάθε πολιτικός να πει, την κύρια ευθύνη την έχει πάντοτε αυτός που τον πιστεύει και τον εκλέγει. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ελληνικός λαός έδειξε για πολλοστή φορά την πολιτική του ανωριμότητα και ανοησία καθώς εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του σε αυτούς που το ηχηρό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μετέτρεψαν σε λίγες μέρες στο μνημόνιο Νο 3. 

Και στο ζήτημα, όμως, της λαθρομετανάστευσης και της διαχείρισης όλων αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που παρανόμως εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια υπό τον μανδύα του πρόσφυγα, η ιστορία είναι παρόμοια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε ποτέ την διεθνιστική του ιδεολογία, την πολιτική των ανοικτών συνόρων που υιοθετεί και την προώθηση της πολυπολιτισμικής κοινωνίας [1]. Ήταν το «κάλεσμα» των στελεχών της κυβέρνησης του που εκτόξευσε τις εισροές των λαθρομεταναστών κατά τη διάρκεια του 2015 και έτσι διαμέσου της Ελλάδας, η Ευρώπη κατακλύστηκε από εκατομμύρια Ασιάτες και Αφρικανούς. Την ίδια μάλιστα στιγμή που το Παρίσι θρηνούσε εκατό και πλέον νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση φανατικών ισλαμιστών, ορισμένοι εκ των οποίων αποδεδειγμένα εισήλθαν από την πατρίδα μας [2] και πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατέβαζαν τον στρατό στους δρόμους και ζούσαν υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, η ελληνική κυβέρνηση επικαλούμενη έναν ψευτοανθρωπισμό δεν έκανε το παραμικρό για να προστατεύσει τα σύνορα. Η νεολαία μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στον Έβρο για το γκρέμισμα του φράκτη στα χερσαία σύνορα μας με την Τουρκία [3]. Τώρα όμως που οι “κατατρεγμένοι πρόσφυγες” μετατράπηκαν σε δολοφόνους και βιαστές [4] [5], οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών - λόγω της πολιτικής πίεσης από τους λαούς τους και όχι επειδή ενδιαφέρονται για αυτούς - πιέζουν για αποτελεσματικότερη φύλαξη συνόρων και κυρίως για διαχωρισμό αυτών που θα κατανεμηθούν στις χώρες τους. Ουσιαστικά, με τις κινήσεις τους όσον αφορά τη θέση της χώρας μας στη συνθήκη Σένγκεν και την αποστολή δυνάμεων ασφαλείας στα βόρεια σύνορά μας ετοιμάζονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο καταυλισμό λαθρομεταναστών. Οι κάτοικοι στις περιοχές που ανακοινώθηκαν ότι θα δημιουργηθούν τα hot spots αντιδρούν, ωστόσο μία ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 20ης Σεπτεμβρίου και των ποσοστών που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές δείχνουν ότι έλαβε την πλειοψηφική προτίμηση για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Και φυσικά στα πλαίσια της διακυβέρνησης είναι και η διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. 

Ο ισχυρισμός ότι ο κόσμος “δεν ήξερε”, στη σημερινή εποχή της πληροφορίας δεν μπορεί να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο. Όπως αναφέρει ο Πλάτωνας, “για να έχει κάποιος γνώμη πρέπει πρώτα να έχει γνώση”, διαφορετικά οι επιλογές που θα κάνει μπορεί να είναι απολύτως καταστροφικές. Έτσι, όσοι σήμερα από αυτούς που διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές επιλογές τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, αλλά στις εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν μπορούν να πουν ότι εξαπατήθηκαν, ότι δεν γνώριζαν. Αποδείχθηκε απλά για πολλοστή φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδα μας ότι όποιος κολακέψει την μάζα, όποιος υποσχεθεί τα περισσότερα, όποιος “αγκαλιάσει” τον δημόσιο τομέα είναι και αυτός που κερδίζει τις εκλογές. 

Το πλέον λυπηρό, όμως, είναι ότι ακόμη και οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας στα δύο παραπάνω θέματα διακρίνονται από νοσηρά χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι η ηθική και πνευματική παρακμή έχουν διαβρώσει σε μεγάλο βαθμό τον ελληνικό λαό, που ούτε αυτές τις κρισιμότατες στιγμές μπορεί να σταθεί με ειλικρίνεια και θάρρος απέναντι στα προβλήματα που κυριολεκτικά απειλούν να τον εξαφανίσουν. Όσον αφορά το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κανείς δεν θέλει να δει την ωμή πραγματικότητα ότι στη βάση του αυτό το πρόβλημα έχει τον δημογραφικό μαρασμό της Ελλάδος. Ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, η Ελλάδα τείνει με αυξητικό ρυθμό να καταντήσει μία χώρα ηλικιωμένων. Όπου βέβαια ηλικιωμένος συνεπάγεται και συνταξιούχος. Ο αριθμός των εργαζομένων φθίνει ενώ ο αντίστοιχος των συνταξιούχων αυξάνεται. Η οικονομική κρίση απλά έδρασε ως καταλύτης και επιτάχυνε την διαδικασία φέρνοντας το αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα. Όλοι αυτοί που στην συντριπτική τους πλειοψηφία με τις επιλογές τους υποστήριξαν πολιτικές της εθνοκτόνου μεταπολίτευσης που κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα, σήμερα θέλουν να εξαιρεθούν των συνεπειών. Θέλουν να μην περικοπεί η σύνταξη τους αλλά το παιδί τους να εργάζεται για 486 ευρώ. Ο ατομικισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος απαιτεί γενναίες αποφάσεις και το βάρος της λύσης του σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσει στις νέες γενιές που δεν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας όσο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Και βέβαια η λύση θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η πολυπλοκότητα του προβλήματος δεν επιτρέπει ανώδυνες λύσεις που θα αποδώσουν σε λίγα χρόνια, αλλά απαιτεί θυσίες των οποίων τα αποτελέσματα θα τα δουν οι επόμενες γενιές. Όμως ο σημερινός τύπος του ανθρώπου είναι αυτός που τον νοιάζει μόνο το εφήμερο, το τώρα και αδυνατεί να δει το μέλλον των επόμενων γενιών. 

Ανάλογες και οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα δημιουργίας των χώρων φιλοξενίας και ταυτοποίησης (hot spots) των “προσφύγων”. Οι περισσότεροι από αυτούς που αντιδρούν, εστιάζουν στο θέμα της επιλογής του τόπου τους για την δημιουργία του hot spot και την υποβάθμιση που αυτό θα φέρει στην περιοχή τους. Εάν το hot spot γίνει σε άλλο νησί, σε άλλη περιοχή μακριά από τη δική τους δεν έχουν πρόβλημα. Έτσι όμως βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Αδυνατούν να συλλάβουν την συνολική εικόνα που είναι ο κίνδυνος της φυλετικής αλλοίωσης των Ελλήνων καθώς είναι πασιφανές ότι μεγάλο κομμάτι των αλλοδαπών που έχουν εισέλθει παράνομα στην πατρίδα μας θα εγκλωβιστεί εδώ αφού δεν θα γίνει δεκτό από τις χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης. Και τα νούμερα τα οποία αναφέρουν οι εκτιμήσεις δεν είναι κάποιες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια! Από ανθρώπους που η φυλή τους, ο πολιτισμός τους, η θρησκεία τους δεν έχει το παραμικρό κοινό σημείο με τον ελληνισμό. Οι Έλληνες κινδυνεύουν να καταστούν μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα μέσα σε λίγα χρόνια και για κάποιους το πρόβλημα είναι αν το hot spot γίνει στα 5 ή στα 20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τουριστικές κρατήσεις του καλοκαιριού. 

Απέναντι σε αυτές τις αντιδράσεις της νεοελληνικής κοινωνίας που χαρακτηρίζονται από φιλοτομαρισμό, κοντόφθαλμες προσεγγίσεις των προβλημάτων και κυρίως αδυναμία εντοπισμού των πραγματικών αιτιών τους, οφείλουμε ως εθνικιστές να υπερασπιστούμε την αλήθεια και την ελευθερία. Την αλήθεια που είναι επώδυνη και απαιτεί ειλικρίνεια για να την δει κανείς και την ελευθερία που έχει ως βάση της την φυλή, το να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να ζει και να αναπτύσσεται με γνώμονα την φυλετική του ταυτότητα. 

του Κ. Παπαδόπουλου

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -