Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Eπισήμως, στη Γαλλία ζουν σήμερα τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Ο αληθινός αριθμός είναι σίγουρα υψηλότερος, πιθανώς μεταξύ έξι και επτά εκατομμυρίων πιστών. Το Ισλάμ είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της Γαλλίας, με 1.430 επίσημα τζαμιά. Οι ακόλουθοί του είναι νέοι σε ηλικία, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους πιστούς καθολικούς. Αν ληφθούν υπόψη οι δημογραφικές προβλέψεις (ένα σταθερό κύμα ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και υψηλά ποσοστά γεννήσεων) το Ισλάμ θα γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια η κυρίαρχη θρησκεία της Γαλλίας, αν δεν βρεθεί κάτι να το αποτρέψει. Η Γαλλία, αυτή τη στιγμή, μετράει περισσότερους μουσουλμάνους από την Αλβανία και τη Βοσνία μαζί. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των μουσουλμάνων υπολογίζεται σε δεκαπέντε εκατομμύρια, ενώ συνεχώς αυξάνεται σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια. 

Ο ισχυρισμός, σήμερα, ότι η Γαλλία δεν μπορεί να μετατραπεί ποτέ σε μία Ισλαμική δημοκρατία ή μουσουλμανική χώρα είναι τόσο επικίνδυνος όσο και η άρνηση της πιθανότητας επανένωσης της Γερμανίας ή της πτώσης του κομμουνισμού στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ’80. 

Καμία από τις τοποθετήσεις μου δεν εκφράζει μίσος απέναντι στο Ισλάμ, αν και αυτό δεν είναι αμφίδρομο. Απο την άλλη πλευρά, όμως, θεωρώ το Ισλάμ θανάσιμη απειλή και εχθρό, από τη στιγμή που η επιθετική αυτή θρησκεία έχει εμπλακεί σε έναν μαζικό και σκόπιμο εποικισμό της Ευρώπης. Έναν εχθρό δεν τον περιφρονείς, τον αντιμετωπίζεις. Στην προσπάθεια κατανόησης του αντιπάλου σου, δεν πρέπει να υποπέσεις στην αφέλεια των σύγχρονών διανοουμένων, οι οποίοι κηρύττουν την ανεκτικότητα του Ισλάμ χωρίς να έχουν μελετήσει για αυτό. 

Είναι απολύτως πιθανό να μοιράζεσαι κοινές αξίες με τον εχθρό σου. Ο χαρακτήρας του ως εχθρού, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκύπτει επειδή αυτός έχει πρώτος επιβάλλει τον εαυτό του ως κατακτητή. Μπορούμε, σε συμφωνία με το Ισλάμ, να αντισταθούμε και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στον υλισμό και στον υπερβολικό, εκφυλισμένο ατομικισμό της Δύσης, αλλά, παρ’όλα αυτά, θεωρούμε την εγκατάσταση του Ισλάμ στην Ευρώπη ως αιτία πολέμου, σύμφωνα και με την αυστηρή διδασκαλία του Κορανίου. Η προειδοποίηση του Carl Schmitt αφορά όλους τους Ευρωπαίους που παραμένουν αφελείς και ανεκτικοί απέναντι στο Ισλάμ: “Δεν αποφασίζεις ποιος είναι ο εχθρός σου, εκείνος αποφασίζει. Μπορείς εύκολα να τον θεωρήσεις φίλο σου, αλλά, αν αποφασίσει ότι είναι εχθρός σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό”. 

Αντίθετα με την άποψη των ισλαμόφιλων, το Ισλάμ δεν είναι απλά μία “παγκόσμια θρησκεία” σαν τον Χριστιανισμό. Είναι επίσης και μία πολιτισμική κοινότητα (Ummah), η οποία αποσκοπεί στην εξάπλωση. Το πλήρες σχέδιο του Ισλάμ είναι πολύ απλά η θρησκευτική και εθνική κατάκτηση της Ευρώπης, όπως ορίζει το Κοράνι. Είμαστε ήδη σε πόλεμο! Οι Δυτικοί, με εξαίρεση τους Ρώσους, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. 

Ακόμα κι αν το Ισλάμ μεταδίδει υπερβατικές αξίες και προτείνει έναν ατομικό και συλλογικό τρόπο ζωής – επιβάλλοντας υψηλά, άϋλα πρότυπα στους πιστούς του, δίνοντας έτσι νόημα στη ζωή τους - παρ’όλα αυτά αυτά δεν αντιστοιχεί σε τίποτα με την ευρωπαϊκή ψυχή και ιδιοσυγκρασία. Η εισαγωγή του στην Ευρώπη παραμορφώνει την, ήδη κατεστραμμένη από την αμερικανοποίηση, ευρωπαική κουλτούρα. Ένας κατηγορηματικός δογματισμός, η απουσία Φαουστικού πνεύματος, η θεμελιώδης άρνηση του ανθρωπισμού (αντιλαμβανομένου ως αυτονομία της ανθρώπινης βούλησης) υπέρ της απόλυτης υποταγής στο Θεό, η ακραία ακαμψία των κοινωνικών υποχρεώσεων και απαγορεύσεων, η θεοκρατική σύγχυση της κοινωνίας των πολιτών, η θρησκεία και το πολιτικό Κράτος, ο απόλυτος μονοθεϊσμός, η βαθιά αμφιθυμία απέναντι στην καλλιτεχνική ελευθερία και την επιστημονική έρευνα - όλα αυτά τα γνωρίσματα είναι ασύμβατα με τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά πρότυπα σκέψης, τα οποία είναι κατά βάση πολυθεϊστικά. 

Εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως το Ισλάμ μπορεί να εξευρωπαϊστεί, να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να αποδεχθεί την ιδέα του κοσμικού κράτους, κάνουν ένα φοβερό σφάλμα. Το Ισλάμ, στην ουσία του, δεν συμβιβάζεται. Είναι φύσει απολυταρχικό και επιθετικό. Είναι κατ’ εξοχήν η θρησκεία ενός λαού της ερήμου. Για να το θέσουμε διαφορετικά, με την εισαγωγή του Ισλάμ στην Ευρώπη μέσω του εποικισμού, δύο κίνδυνοι εγείρονται: Παραμόρφωση ή πόλεμος. 

---…--- 

Απόσπασμα από το τέταρτο κεφάλαιο του βιβλίου του Faye: 
(Paris: Aencre, 2000), 69-70. 
Μετάφραση/απόδοση, για το Ιδεάπολις, του Α. Β.

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -