Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015


Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με τέτοια φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική ζωή και στην λειτουργία του δημόσιου τομέα, θα περίμενε κανείς από τον δικαστικό κλάδο να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται και συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο, ώστε να ξεκινήσει μία διαδικασία κάθαρσης. Αντ’ αυτού, το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την πολιτική δίωξη κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε τη δικαστική εξουσία να ξεχνά τον ρόλο της, να χάνει την ανεξαρτησία της και να αποτελεί τον μόνιμο ουραγό πολιτικών σκοπιμοτήτων. 

Πιστή σ’ αυτά τα νέα ήθη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Αστέριου Χάμου, για την ρίψη φυλλαδίων ενάντια στη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τον Αύγουστο του 2014! Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση φόβου και ανησυχίας στους πολίτες και διατάραξη της “δημοσίας πίστεως”, λόγω ορισμένων φέιγ – βολάν που πετάχτηκαν μπροστά από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και ανέγραφαν: “Όχι στην τουρκοποίηση της Θράκης μας – Έξω οι Τούρκοι πράκτορες – Να κλείσει τώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής”. 

Είναι τουλάχιστον περίεργο το ότι ασκείται ποινική δίωξη για ένα τέτοιο ζήτημα σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, όταν το αίτημα για το κλείσιμο του προξενείου εκφράζεται εδώ και χρόνια από πολλούς συλλόγους και κόμματα, ενώ δεκάδες συγκεντρώσεις έχουν γίνει έξω από αυτό. Γενικότερα, μάλιστα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που διάφορες ομάδες και οργανώσεις έχουν ρίξει φέιγ – βολάν με πολύ χειρότερο περιεχόμενο, χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Επίσης, η σταδιακή τουρκοποίηση της Θράκης και η δράση Τούρκων πρακτόρων στην περιοχή είναι θέματα που έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές από διάφορους αναλυτές και αρθρογράφους. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι η δίωξη είναι ξεκάθαρα πολιτική! 

Δεν θα μείνουμε στο νομικίστικο μέρος των κατηγοριών, ούτε στο ότι δεν ταυτιζόμαστε σε καμία περίπτωση με τον Πατριωτικό Σύνδεσμο. Είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα κυνήγι μαγισσών ενάντια σε όλους όσους εκφράζουν εθνοκεντρικές θέσεις και αυτό δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους και απαθείς. Ως εκ τούτου, ο Κύκλος μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον Πατριωτικό Σύνδεσμο εν όψει του δικαστηρίου στις 16 Φεβρουαρίου 2016. 

Να φύγει το τουρκικό προξενείο από την Κομοτηνή! 

από τη συντακτική ομάδα

Δείτε επίσης:

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -