Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015


Αυτό που ενώνει τους ανθρώπους με τα ζώα είναι η έλλειψη πείρας. Εδώ, όμως, θα επικεντρωθούμε στους ανθρώπους. Ό,τι κάνει κάποιος για πρώτη φορά τού φαίνεται δύσκολο, κινδυνεύει να κάνει πολλά λάθη και πάντα χρειάζεται ή θα έπρεπε να χρειάζεται τη βοήθεια και την πείρα των πιο πεπειραμένων ή και των ειδικών. 

Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα που ζούμε και το οποίο καλούμαστε να αλλάξουμε, με το χρήμα θεό και τα πρότυπα των νέων να είναι άτομα ενάντια στο φύλο τους και τη φύση τους, καλούμαστε ταυτόχρονα να ενισχύσουμε τη φυλή μας και να δημιουργήσουμε απογόνους δυνατούς, υγιείς, ερωτικούς, που σέβονται τη φύση τους, το φύλο τους και είναι μάχιμοι να κάνουν ό,τι απαιτείται ώστε να αλλάξει αυτός ο κόσμος. Διότι, αγαπητέ σύντροφε, δεν αρκεί να αναμασάς πως “πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά”. Πρέπει και να είσαι σε θέση να το εφαρμόσεις. 

Ακολουθούν κάποιες πολύ απλές συμβουλές για την ανατροφή παιδιών. Όποιος νιώθει ότι ήρθε προγραμματισμένος για γονιός, δεν χρειάζεται να συνεχίσει. Με όποιο κόστος… 

1. Μάθε τους ότι το χρήμα δεν είναι θεός. Είναι απλά ένα εργαλείο το οποίο ναι μεν διευκολύνει, αλλά δεν είναι θεός. Δε μπορείς να κάνεις έναν άνθρωπο ευτυχισμένο με τα χρήματα. 

2. Μάθε τους ότι σώμα τους είναι εργαλείο. Και τα εργαλεία είναι κάτι που, αν τα συντηρούμε σωστά, τα έχουμε για όλη μας τη ζωή. Ένταξε τη γυμναστική στην ζωή τους από μικρή ηλικία. 

3. Δώσε τους κίνητρα ώστε να διαλέξουν το άθλημα με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν. Κάνε το να φαίνεται σαν παιχνίδι. Για παράδειγμα μπορείς να πείσεις ένα κοριτσάκι να ξεκινήσει χορό με το να του πεις ότι θα φοράει ωραία ροζ ρουχαλάκια. Και ένα αγόρι να ξεκινήσει καράτε λέγοντάς του πως θα έχει ένα δυνατό σώμα που θα αρέσει στα κοριτσάκια γιατί θα τα προστατεύει. 

4. Να είσαι γονιός. Όχι χορηγός. Να φροντίζεις να έχει το παιδί σου ό,τι του είναι απαραίτητο – Όχι, το έβδομο tablet δεν το χρειάζεται. 

5. Να κάνετε δραστηριότητες μαζί. Το παιδί σου δεν θα θυμάται ότι του πήρες τρία παιχνίδια. Θα θυμάται ότι πήγατε μαζί μια βόλτα. Θα θυμάται τα παιχνίδια στην παιδική χαρά. Θα θυμάται ότι διαβάζατε μαζί. Θα θυμάται το μπάνιο με τα παπάκια! 

6. Μην κάνεις προβολή των αναγκών σου και των θέλω σου πάνω στο παιδί σου. Να το αφήνεις να επιλέγει με τι θέλει να ασχοληθεί. 

7. Να φροντίζεις να διευρύνεις τον πνευματικό του ορίζοντα από όσο είναι μικρό. Σινεμά, κουκλοθέατρο, θέατρο, βόλτα σε βιβλιοπωλεία, συναυλίες. Πάντα ανάλογα με το ηλικιακό του στάδιο. 

8. Να πάτε όσο το δυνατόν περισσότερα ταξίδια μαζί. Να έχει νέες εμπειρίες, παραστάσεις, εικόνες, να δει μια νέα κουλτούρα. 

9. Να του διαβάζεις παραμύθια και να βρίσκετε μαζί νέο τέλος. Βοηθάει στην φαντασία και στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου. 

10. Να παίζετε μαζί ώστε να μάθει να συνεργάζεται και να αναπτύσσει τις δεξιότητές του μέσω των δικών σου. 

11. Μαγειρέψτε μαζί. Μπορεί η κουζίνα να γίνει χάλια. Αλλά τι μετράει περισσότερο; Μια κουζίνα-χειρουργείο ή ένα παιδί χαρούμενο που θα έχει μάθει τις βασικές αρχές συμπεριφορισμού και χημείας; 

12. Μην το διορθώνεις συνέχεια. Ακόμη μαθαίνει. Του λείπει ότι και σε εσένα: Η πείρα! 

13. Δώσε του θετική ανατροφοδότηση ακόμη και για το πιο – φαινομενικά - ασήμαντο. Θα το κάνει να προσπαθήσει και άλλο. 

14. Τόνισέ του πόσο υπερήφανος είσαι, όχι μόνο όταν παίρνει διάκριση αλλά και στα πιο απλά. 

15. Άφησέ το να πάρει πρωτοβουλίες και να είναι όσο πιο ανεξάρτητο γίνεται για το ηλικιακό του στάδιο. 

16. Μην το κλείνεις σε γυάλα. Αναπόφευκτα θα πληγωθεί. Τίποτα όμως δεν διδάσκεται χωρίς πόνο. 

17. Μην του ενοχοποιείς το σεξ. Άφησέ το να ρωτάει ό,τι θέλει σε εσένα, από το να εμπιστεύεται τους δήθεν ειδικούς που είναι οι μετρ της παραπληροφόρησης. 

18. Μην λες στο αγόρι ότι έχει πέος και στο κορίτσι ότι δεν έχει. Απλά μάθε τους ότι έχουν κάτι διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα με ίδια σχεδόν λειτουργία και χρήση. 

19. Το αγόρι δεν είναι “μάγκας” αν έχει πολλές σχέσεις, ενώ το κορίτσι πόρνη. Η απόλαυση είναι ίδια και στα δύο φύλα. 

20. Μην συγκρίνεις τα παιδιά σου με άλλα παιδιά ή μεταξύ τους. Να τους μάθεις να σέβονται τον διαφορετικό χαρακτήρα του άλλου και ότι κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική. 

21. Μην μειώνεις τον σύντροφό σου μπροστά στο παιδί σου. Για εσένα είναι ο άντρας/γυναίκα σου που σε απάτησε/εξαπάτησε/είπε ψέματα/δεν έκανε μια δουλειά, για εκείνα είναι ο μπαμπάς/μαμά που τους μαθαίνει πολύτιμα πράγματα. 

22. Μην στερείς δραστηριότητες στα παιδιά σου επειδή φοβάσαι, με αβάσιμο φόβο. Φρόντισε να τις μετατρέψεις σε όσο πιο ασφαλείς. 

23. Δεν χρειάζεται όλα τα παιδιά να γίνουν γιατροί και δικηγόροι. Τι προτιμάς; Έναν δυστυχισμένο δικηγόρο ή έναν ευτυχισμένο ζωγράφο; 

24. Μάθε τους να σέβονται τον εαυτό τους και να τον υπερασπίζονται. 

25. Δίδαξέ τους την ενσυναίσθηση και το να αναπτύσσουν το ενεργό έλεος για τα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν και όχι να τους λυπούνται. 

26. Μην αρνείσαι τον γονεϊκό σου ρόλο. Φίλους έχουν τα παιδιά σου. Γονιό χρειάζονται. 

27. Όσο και αν το αρνούνται ή αντιδρούν θέλουν την οριοθέτησή τους, το πλαίσιο και να νιώθουν την προστασία που τους παρέχεις. Κανένα παιδί δεν θέλει να νιώθει την ασυδοσία. Εν αντιθέσει, θέλει να νιώθει ελεύθερο μέσα στο πλαίσιο που έχετε θέσει. 

28. Να “παρεμβαίνεις” στη ζωή τους όταν θα χρειαστεί και αν είναι στην κατάλληλη ηλικία. Γνώρισε τους φίλους τους στα 5 όχι στα 25. 

29. Βοήθησέ τα να καταλάβουν ότι η ανάμειξη όλων των ανθρώπων και το “κάτω τα έθνη και οι στρατοί, πατρίδα μας όλη η γη” μάς οδηγούν σε μια άνοστη και επιβλαβή σούπα. 

30. Αν το παιδί σου διαγνωστεί με πρόβλημα υγείας σωματικής ή ψυχικής φρόντισε να περάσεις τα πέντε στάδια όσο πιο γρήγορα. Σε χρειάζονται. 

31. Γίνε εσύ το παράδειγμα για τα παιδιά σου. Όταν χαζεύεις στα μέσα λαϊκής αποβλάκωσης, γίνεσαι ένα με τον καναπέ, τρέφεσαι με junk food συνεχώς, τότε μην λες απογοητευμένος, με μια μπουκιά burger στο στόμα, ότι πληρώνεις μια συνδρομή στο γυμναστήριο όπου το παιδί σου δε πάει κάθε μέρα. Ούτως ή άλλως σε μιμείται.. Δική σου η απόφαση αν θα γίνεις θετικό ή αρνητικό πρότυπο. 

32. Τα παιδιά σου να μεγαλώσουν με ζώα. Θα πάρουν πολύτιμα μαθήματα όπως να φροντίζουν, να έχουν ενσυναίσθηση, πειθαρχία, πρόγραμμα. Ταυτόχρονα θα μάθουν και τον κύκλο της ζωής. 

Το ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Όταν, όμως, γινόμαστε γονείς και καλούμαστε να μεγαλώσουμε υγιή και ευτυχισμένα άτομα, για τον εαυτό τους και την κοινωνία, τότε θα πρέπει να αφήνουμε στην άκρη την ευκολία. 

Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δ. και στην Ν. που διδάσκουν με το παράδειγμα τους και μου δώσανε κίνητρο και την πολύτιμη βοήθειά τους. 

της Α. Ρ.

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -