Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

“Κάθε μέρα στο δρόμο που περπατώ 
βλέπω να πεθαίνουν αυτά που αγαπώ…” 
No Surrender - Επιβίωση 

Ο αιώνιος έφηβος είναι ο καθένας από εμάς. Τους ιδεαλιστές, τους “αντιδραστικούς”, τους Δον Κιχώτες! 

Καθένας από εμάς είναι ένας αντιδραστικός, που αρνείται να ενηλικιωθεί, να συμβιβαστεί με ό,τι βρήκε γύρω του κατεστημένο. Καθένας από εμάς είναι ένας κακομαθημένος γερογκρινιάρης, που τίποτα δεν του αρέσει όπως είναι φτιαγμένο. 

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ότι δεν γίνεται να δουλεύουμε για δύο αφεντάδες. Πρώτ’ απ’ όλα πρέπει να σταματήσουμε τον συναγελασμό με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά, αυτές τις βρωμιάρες πόρνες του αστικού καθεστώτος, διότι απλά είναι εχθροί ντυμένοι σαν φίλοι. 

Από τότε που απέκτησα πολιτική συνείδηση αποστράφηκα αυτόν τον κόσμο, μαζί με όλη την παράλογη λογική του, τη νοοτροπία που ήθελε να μας φυτέψει, μαζί με όλα τα συστήματα και τις δομές του, αυτόν τον κόσμο που χτίστηκε πατώντας στα λείψανα των συντρόφων μας. 

Θα πρέπει να διαρρήξουμε κάθε δεσμό με ό,τι μας δόθηκε σαν δεδομένο, με ό,τι μας περιβάλλει και μας πνίγει. Ας θυμηθούμε τι μας έμαθε ο Πλάτωνας, ας θυμηθούμε τι μας λέει ο Αλφρέδος Ρόζενμπεργκ στην Πολιτική του Διαθήκη. 

Μας χρειάζεται κάτι βαθύτερο από το μίσος, κάτι ανώτερο. Μας χρειάζεται εκείνο που έλεγε ο Μουσολίνι: Να έχουμε άπειρη περιφρόνηση στην καρδιά μας. Περιφρόνηση για τους εχθρούς μας, για τους απολίτικους νέους της γενιάς μας, περιφρόνηση για τις τακτικές του γλειψίματος και της αλλαξοκωλιάς, που στέκεται σαν όρος επιβίωσης σήμερα. Και πάνω απ’ όλα, περιφρόνηση για τον ανθρωπάκο που ζει μέσα μας και μας σπρώχνει προς την αφομοίωση. 

Να υπάρχουμε διαφορετικοί, να υπάρχουμε ελεύθεροι. 

Τα χώματά μας και τα κόκαλα των πατέρων μας είναι ο δικός μας υλισμός. Η γη και το αίμα είναι η κλίμακα προς τη μεταφυσική. 

Καθένας από εμάς είναι ένας ολόκληρος κόσμος που κυοφορείται, είναι η ελπίδα που αργοσαλεύει στα σπάργανα. Καθένας από εμάς είναι ο Νέος Άνθρωπος στη σπερματική του μορφή. Καθένας από εμάς είναι η Επανάσταση συντελεσμένη. 

Το ότι υπάρχουμε σήμερα σημαίνει ότι οι ιδέες μας ποτέ δεν ηττήθηκαν. Δεν πρόκειται για ιδεολογίες και θεωρίες, πρόκειται για την ίδια τη ζωή μας! 

του Άγγελου Δημητρίου

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -