Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014Είμαστε Έλληνες πολίτες, κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, σε εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο, αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις οι οποίες είναι γνωστές και, λίγο πολύ, κοινές για τους περισσότερους από εμάς. Στην ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά μας προστίθεται η αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, συνοδευόμενη από την έκφραση ενός δήθεν ανθρωπισμού και μίας (αδρά επιχορηγούμενης) αλληλεγγύης σε οτιδήποτε μη ελληνικό. 

Η απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρήσει στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ την αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού του δήμου, μαζί με το οικόπεδο, ώστε να δημιουργηθεί ξενώνας φιλοξενίας προσφύγων – λαθρομεταναστών, από τη Συρία και άλλες μουσουλμανικές χώρες, στη γειτονιά της Τούμπας, αποτελεί ευθεία πρόκληση. Με την απόφαση αυτή, ο δήμαρχος ουσιαστικά φυτεύει ένα ακόμα εν δυνάμει γκέτο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην καρδιά της πόλης μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της εγκληματικότητας και την περαιτέρω υποβάθμιση της γειτονιάς μας. 

Η δημιουργία του ξενώνα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ούτε καν να συμβάλει στην αντιμετώπισή του. Αντιθέτως, κρύβει πρόχειρα το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα μεσοπρόθεσμα, βοηθά στην ευημερία αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο την “αξιοποίηση” των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ικανοποιεί τις μόνιμες ανθελληνικές εμμονές του δημάρχου. 

Μέσα από την Επιτροπή Κατοίκων, μετά από συνελεύσεις, συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην απόφαση και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ο αγώνας για να μην μετατραπεί η γειτονιά μας σε ένα ακόμα γκέτο λαθρομεταναστών συνεχίζεται αμείωτα, παρά το ότι η αντιμετώπισή μας από τον δήμαρχο είναι απαξιωτική και υβριστική. 

Οι γειτονιές αυτές, όμως, ανήκουν σ' εμάς και στα παιδιά μας. Εδώ μεγαλώσαμε, εδώ πήγαμε σχολείο, εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ είναι οι αναμνήσεις και το μέλλον μας. Δεν πρόκειται να τις εκχωρήσουμε στον Μπουτάρη και στους φίλους του, ούτε πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι στους ροπαλοφόρους αναρχοτραμπούκους καταληψίες, που ανέλαβαν την επιχείρηση τρομοκρατίας απέναντι σε όσους Έλληνες αντιστέκονται στα σχέδια υποβάθμισης της περιοχής που ζούμε. 

Επειδή, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, είναι καλό η αλήθεια να παρουσιάζεται ωμά, κάναμε μία πρώτη παρέμβαση δείχνοντας στους συμπολίτες μας τι έχουν να αντιμετωπίσουν εάν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν υπερασπιστούν τα σπίτια τους. Θα επανέλθουμε! 

Κάτοικοι Τούμπας και πέριξ 

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -