Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013Με μια πρώτη ανάγνωση, η Ιδεάπολις είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό πολιτικής σκέψης και ιδεών. Ένα ελεύθερο βήμα ανταλλαγής απόψεων και πολιτικής ζύμωσης για θέματα που αφορούν την ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα, την παράδοση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ιστορία, σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και για έναν κόσμο που έρχεται. 

Κρατώντας τα παραπάνω, η Ιδεάπολις δεν είναι ένα ακόμα ιστολόγιο, από τα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, που υπάρχουν στο διαδίκτυο με παρόμοιο περιεχόμενο. Η Ιδεάπολις φιλοδοξεί να αποτελέσει μία κοινότητα στη φάση της οικοδόμησης. Η Ιδεάπολις είναι το χτίσιμο μίας συλλογικής συνείδησης στα χρόνια του ατομισμού. Είναι ένα κάλεσμα ενεργούς συμμετοχής. Είναι το εφαλτήριο συνεννόησης, σύνθεσης, συντροφικότητας και δραστηριοποίησης μίας υπό διαμόρφωση κοινότητας μέσα στην κοινωνία. 

Μία κοινότητα ατόμων που ζει και δρα μέσα στην κοινωνία, αλλά επιλέγει τη δημιουργική αντίσταση απέναντι στην αλλοτρίωση και στην αντιανθρώπινη ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης. Όχι ως αναχωρητές και ελιτιστές, ούτε ως κομματάρχες και καθοδηγητές, αλλά ως ενεργοί πολίτες, με επίγνωση των διαφορετικών επιρροών του καθενός και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης. Μία κοινότητα που λειτουργεί αντιδογματικά, αντικαπιταλιστικά, εθνοκεντρικά, με συναίσθηση της βιολογικής μας ταυτότητας, αγωνιζόμενη για τη φυσική επιβίωση και την πνευματική αναγέννηση. 

Εν τέλει, η Ιδεάπολις είναι οι πολίτες της. Διαμορφώνεται από αυτούς, αναδεικνύει τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους και προσπαθεί να υπερβεί τις αδυναμίες τους, μέσα από την συλλογικότητα. Είναι το χέρι του διπλανού, που σε στηρίζει και σε κρατάει όρθιο ανάμεσα στα ερείπια του καταρρέοντος σύγχρονου κόσμου. Είναι η αίσθηση του να κοιτάς ψηλά πατώντας γερά στις ρίζες σου. Τόλμησε να βαδίσεις μαζί μας στο αύριο! 

 Από την συντακτική ομάδα

Ταυτότητα

Αρχείο

-Ελεύθερη αναδημοσίευση κειμένων - Ομάδα Ιδεάπολις - επικοινωνία: ideapolisgr@yahoo.gr - Πάτα στις ρίζες σου γερά και κοίτα ψηλά -